Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική, αναδιαμόρφωση γραμμών σώματος (reshaping)

 

Το ανθρώπινο σώμα έχει διάφορες αναλογίες μεταξύ των στοιχείων του. Μετά από μελέτες, έχουν καθοριστεί κάποιες αναλογίες οι οποίες θεωρούνται ιδανικές. Με τον όρο Βελτίωση Γραμμών Σώματος εννοούμε τις διαδικασίες εκείνες με τις οποίες βελτιώνουμε τις αναλογίες του σώματος, διαμορφώνοντας το σχήμα του. Στόχος μας είναι να κάνουμε το σώμα πιο όμορφο και πιο αρμονικό.

Όταν ένα άτομο δεν έχει αρμονικές αναλογίες κι εφόσον προβληματίζεται για την εικόνα του, μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, έτσι ώστε να φέρει το σώμα του στις σωστές αναλογίες ή έστω να τις πλησιάσει.

Οι ιδανικοί μέθοδοι ανάπλασης (reshaping) σώματος που προτείνονται από τον πλαστικό χειρουργό κ. Δημήτρη Γκρίτζαλη και εφαρμόζονται από τον ίδιο προσωπικά και κατόπιν λεπτομερούς διάγνωσης της περίπτωσής σας χωρίζονται σε μη χειρουργικές, όπως είναι η αναίμακτη λιπογλυπτική και η διαμόρφωση του σχήματος του σώματος χωρίς νυστέρι (κρυλιπόλυση, ενισχυμένη κρυολιπόλυση, cavitation, Coccon) και σε ήπια επεμβατικές (smart-lipo και συνδυασμός λιπογλυπτικής και λιπομεταφοράς) .

Σε όλες τις μεθόδους εφαρμόζεται η πλέον σύγχρονη τεχνολογία, με απόλυτη ασφάλεια, κατοχυρωμένη από διεθνείς οργανισμούς (FDA).

Αναδιαμόρφωση γραμμών σώματος

Για τη βελτίωση των γραμμών του σώματος χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι. Η συχνότερη από αυτές είναι η γνωστή σε όλους μας λιποαναρρόφηση η οποία, αφαιρώντας τα τοπικά συσσωρευμένα λιποκύτταρα έχει τη δυνατότητα να εξομαλύνει επιφάνειες σε όλα τα σημεία του σώματος, όπου υπάρχει πρόβλημα τοπικού πάχους.

Η εμφύτευση λίπους είναι μία άλλη μέθοδος πρόσθεσης όγκου εκεί όπου αυτός λείπει. Μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση και έτσι να αφαιρέσουμε μεν το λίπος από εκεί που περισσεύει και να το προσθέσουμε εκεί όπου λείπει.

Η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης αποτελεί έναν άλλο τρόπο πρόσθεσης όγκου εκεί όπου τον χρειαζόμαστε. Υπάρχουν ενθέματα σχεδόν για όλα τα σημεία του σώματος όπως για παράδειγμα γλουτούς, κνήμες (γάμπες), βραχίονες ή ακόμη και τον θώρακα.

Η ανόρθωση μηρών βελτιώνει τη χαλάρωση του δέρματος στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών. Οι τομές γίνονται ακριβώς στο σημείο όπου το δέρμα κάνει πτυχή και επομένως δεν γίνονται αντιληπτές.

Η ανόρθωση γλουτών δίνει ένα αισθητικά καλύτερο σχήμα στους γλουτούς, οι οποίοι λόγω χαλάρωσης ή και από κατασκευής τους, είναι πτωτικοί. Οι τομές μπορούν να γίνουν σε διαφορετικά σημεία που αποφασίζονται μετά από συζήτηση με το γιατρό.

Γενικότερα, σχεδόν όλα τα σημεία του σώματος μπορούν να διαμορφωθούν με διάφορες μεθόδους, επιλέγοντας πάντα την καταλληλότερη για κάθε περίσταση. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ εξειδικευμένες και δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε σαν ξεχωριστές κατηγορίες.

 

Therapies