Ανόρθωση Προσώπου με Νήματα (Thread lift)

 

Τι είναι η διαδικασία ανόρθωσης – lifting με νήματα ;

Καθώς προχωρά η γήρανση, ο ιστός του δέρματος γίνεται όλο και πιο λεπτός επειδή οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης αρχίζουν να σπάζουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κρέμασμα του δέρματος, τη δημιουργία τσακισμάτων, πτυχών και ρυτίδων. Η ανόρθωση με νήμα σκοπεύει να είναι μια μη χειρουργική εναλλακτική σε αντίθεση με το κλασικό λίφτινγκ προσώπου. Η διαδικασία εκτελείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί από μερικά λεπτά έως μισή ώρα. Για την ανόρθωση του δέρματος χρησιμοποιούνται αγκαθωτά νήματα περασμένα σε βελόνες. Η διαδικασία μπορεί να προσαρμοσθεί σύμφωνα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Επιπλέον μπορεί εύκολα να αναπροσαρμοστεί ή και να αναιρεθεί κατά βούληση. Ήδη, χιλιάδες ανορθώσεις με νήμα έχουν εκτελεσθεί επιτυχώς τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Ποιος είναι ένας καλός υποψήφιος για ανόρθωση – Lifting με νήμα;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για ανόρθωση με νήμα είναι άνδρες και γυναίκες οι οποίοι έχουν πρόσφατα δει «κρεμάσματα» στα μάγουλα, καθώς και στην περιοχή του λαιμού του σιαγόνα και του μετώπου.

Ποιος δεν είναι ένας καλός υποψήφιος για ανόρθωση-lifting με νήμα;

Η διαδικασία δεν συνίσταται για ασθενείς που είναι σοβαρά υπέρβαροι ή υπερβολικά αδύνατοι καθώς επίσης και όταν το δέρμα είναι πλέον πάρα πολύ χαλαρωμένο και χρειάζεται πλήρες λίφτινγκ.

Ποιες περιπτώσεις μπορούν να θεραπευτούν με τη διαδικασία ανόρθωσης με νήμα;

Σε ένα συμβουλευτικό ραντεβού θα συζητήσουμε αναλυτικά μαζί σας για τις εναλλακτικές και τις προσδοκίες σας. Οι περιπτώσεις που μπορούν να θεραπευτούν είναι:

  • Βλεφαρόπτωση
  • Κρεμασμένα μάγουλα
  • Ασύμμετρο μέτωπο
  • Μαλακοί ιστοί σε πτώση, μέσου και κάτω προσώπου
  • Κρεμασμένο δέρμα στην περιοχή του λαιμού
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι Χήνας)
  • Ρυτίδες από τα χείλη προς το σαγόνι (ρυτίδες της λύπης ή του κλόουν)

Τι είναι τα νήματα;

Όταν μιλάμε για νήματα εννοούμε τα αγκαθωτά ράμματα με την ένδειξη του ΕΟΦ και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς για την ανύψωση του κρεμασμένου περιγράμματος του μετώπου, του μέσου προσώπου (ζυγωματικά, μάγουλα, περίγραμμα σαγονιού) και της περιοχής του λαιμού. Σε αντίθεση με τα συμβατικά ράμματα, τα οποία είναι μαλακά, τα νήματα έχουν μικροσκοπικά αγκάθια ώστε να μην είναι ορατά κάτω από το δέρμα.

Πως πραγματοποιείται η ανόρθωση-lifting με νήμα;

Θα γίνει μια μικροσκοπική τομή ή παρακέντηση στην κροταφιαία περιοχή και το νήμα θα εισαχθεί κάτω από το δέρμα. Τα μικροσκοπικά αγκάθια σε κάθε νήμα ανοίγουν σαν μια ομπρέλα δημιουργώντας μια στηρικτική δομή που μαλακά ανασηκώνει τις χαλαρωμένες περιοχές στο μέτωπο στο πρόσωπο ή στο λαιμό. Μόλις τα νήματα τοποθετηθούν το σώμα παράγει νέες δέσμες κολλαγόνου που συμπυκνώνουν κάθε νήμα και βοηθούν στην παραμονή του αποτελέσματος της ανύψωσης. Η ακριβής τοποθέτηση των νημάτων ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άρα με τα νήματα εκτός από ανόρθωση πετυχαίνουμε και γέμισμα μικρών ρυτίδων και πολλαπλά ρυτιδωμένων περιοχών!

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι γρήγορη και εκτελείται συνήθως με τοπική αναισθησία ή πάγο. Η πραγματική διάρκεια θα εξαρτηθεί από το συνολικό αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Κατά μέσο όρο η διαδικασία διαρκεί από μερικά λεπτά έως μισή ώρα.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάνηψης;

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες άμεσα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν μόνο ελάχιστοι μώλωπες ή οιδήματα. Βοηθητικό make up μπορεί να φορεθεί άμεσα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η ιατρική εμπειρία έχει δείξει ότι τα αποτελέσματα παραμένουν περίπου ένα έτος ή και περισσότερο και εξαρτώνται από την ηλικία του ασθενούς τη στιγμή της διαδικασίας, το  μέγεθος της πτώσης και τον αριθμό των νημάτων που χρησιμοποιήθηκαν.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όταν μια διαδικασία ανόρθωσης με νήματα εκτελείτε από έναν έμπειρο χειρουργό, η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής και οι επιπλοκές ασυνήθιστες. Στις μη σημαντικές επιπλοκές περιλαμβάνονται πρήξιμο, μελάνιασμα. Σε κάποιες περιπτώσεις ασθενείς μπορεί να αισθανθούν σφιξίματα ή τραβήγματα ή μπορεί να αισθάνονται τα νήματα. Καθώς η τεχνική αυτή είναι τελείως αναστρέψιμη, μη επιθυμητά αποτελέσματα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διορθωθούν.

Μπορεί η ανόρθωση – lifting με νήμα να συνδυασθεί με άλλες κοσμητικές διαδικασίες;

Αυτή η διαδικασία είναι ιδανικό συμπλήρωμα σε άλλες τεχνικές  ανανέωσης προσώπου. Είναι συνηθισμένο να συνδυάζουμε την ανόρθωση με νήμα με το  Botox για να μειώσουμε τη μυϊκή δραστηριότητα του προσώπου. Συνδυάζουμε επίσης με δερματικά ενθέματα – Fillers Υαλουρονικού για να ενισχύσουμε τον όγκο καθώς επίσης και με πίλινγκ ή θεραπείες λέιζερ προκειμένου να βελτιώσουμε την υφή του δέρματος. Κάποιες άλλες διαδικασίες που μπορούν να συνδυαστούν με την ανόρθωση με νήμα είναι η επιδιόρθωση πηγουνιού και η λιποαναρρόφηση στην περιοχή του λαιμού. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά και τεχνικές Ενεργού-Υγρού lifting.

Η διαδικασία αλλάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου;

Η διαδικασία ανόρθωσης με νήμα ανανεώνει το πρόσωπο χωρίς να αλλάζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Γίνεται μια επανατοποθέτηση του μαλακού ιστού του προσώπου στην αρχική του περιοχή. Μετά από μια ανόρθωση με νήμα μπορείτε να περιμένετε μια εικόνα του προσώπου σας όπως ήταν πριν από αρκετά χρόνια.

Πόσο πρέπει να μείνω στο σπίτι για να αναρρώσω;

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει απαίτηση να μείνετε στο σπίτι για να αναρρώσετε. Αυτό είναι ένα θέμα προσωπικής επιλογής. Πάντως είναι σημαντικό κατά τις λίγες πρώτες μέρες να μην ασκείται έντονη πίεση πάνω στις θεραπευμένες περιοχές. Συστήνεται κατά τις δύο – τρεις πρώτες ημέρες να κοιμάστε πάνω σε δύο – τρία υπερυψωμένα μαξιλάρια.

Ποια είναι η διαδικασία ανάρρωσης;

Αμέσως μετά την επέμβαση και για τις δύο πρώτες ώρες, συνίσταται η χρήση κρύων κομπρεσών για να βοηθήσουν στην αποφυγή μελανιασμάτων. Οι ασθενείς δεν είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στο σπίτι τους αμέσως μετά την διαδικασία, αυτό εναπόκειται στην προσωπική τους κρίση. Πάντως είναι σημαντικό κατά τις πρώτες μέρες να μην στρεσάρουμε και να μην ασκούμε πίεση στις περιοχές όπου έγινε η επέμβαση. Συνιστάται να κοιμόσαστε πάνω σε δύο – τρία μαξιλάρια κατά τις πρώτες δύο τρεις  ημέρες προκειμένου να συγκρατούνται οι ώμοι σας ψηλά. Επίσης είναι καλό να χρησιμοποιηθεί ένα μαξιλάρι ειδικά για το λαιμό. Επίσης η διατροφή τους να μην περιλαμβάνει σκληρές τροφές (παξιμάδια, σκληρό κρέας κτλ.) που απαιτούν έντονες μασητικές κινήσεις, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να χαλαρώσουν κάποια άγκιστρα των νημάτων.

 

 

Θεραπείες