Ρυτιδεκτομή – Ανόρθωση Προσώπου (Mid Facelift)

 

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν και το δέρμα τους χάνει ελαστικότητα και χρώμα, τα μάγουλα και τα βλέφαρα τείνουν να πέφτουν δημιουργώντας ένα κουρασμένο και καταβεβλημένο βλέμμα. Το λίφτινγκ μέσου προσώπου (Mid Facelift) είναι μια πλαστική χειρουργική διαδικασία που αποκαθιστά μια ήπια, νεανική εικόνα στις κάτω βλεφαρίδες και στα μάγουλα. Παρακάτω θα μάθετε ποιος θα μπορούσε να ήταν υποψήφιος για ένα τέτοιο χειρουργείο, τις λεπτομέρειες της χειρουργικής διαδικασίας καθώς και το κόστος το οποίο η διαδικασία αυτή συνεπάγεται.

Υποψήφιοι για λίφτινγκ μέσου προσώπου (Mid Facelift)

Ένα χειρουργείο για λίφτινγκ μέσου προσώπου στοχεύει την περιοχή γύρω από τη μύτη, τα μάτια και τις γωνίες του στόματος. Αυτές οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για αυτούς τους ασθενείς που αναζητούν ανύψωση των παρειών, ενώ ο λαιμός και οι περιοχές πίσω από το πηγούνι δεν χρειάζονται λίφτινγκ. Ενώ κάποιοι Πλαστικοί χειρουργοί εκτελούν χειρουργεία μέσου προσώπου με παραδοσιακές τεχνικές ανύψωσης κάτω προσώπου, πολλοί άλλοι κάνουν χρήση τεχνικών ενδοσκοπικής ανύψωσης προκειμένου να βελτιώσουν την ακρίβεια και τους χρόνους ανάρρωσης.

Διαδικασία ανύψωσης μέσου προσώπου

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ανύψωσης μέσου προσώπου, ο χειρουργός εκτελεί μικρές, βαθιές τομές στο μυϊκό ιστό του προσώπου. Εάν ο χειρουργός επιλέξει, ένα ενδοσκόπιο (μικρή συσκευή που μοιάζει με κάμερα) εισάγεται διαμέσου των τομών ούτως ώστε η όλη διαδικασία να παρακολουθείται εσωτερικά. Μόλις γίνουν οι τομές ο ιατρός ρυθμίζει το λιπώδες  και μυϊκό ιστό τραβώντας προς τα πάνω το μέσο του προσώπου, για να σφίξουν και να λειάνουν το δέρμα. Τέλος οι τομές ράβονται και η διαδικασία ανάρρωσης ξεκινά. Μετά από ένα λίφτινγκ μέσου προσώπου ο τυπικός χρόνος ίασης είναι περίπου μία εβδομάδα, χρόνος που μπορεί και να μειωθεί αν χρησιμοποιηθούν ενδοσκοπικές τεχνικές. Επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία είναι περισσότερο εστιασμένη και λιγότερο επεμβατική από τις συνήθη χειρουργεία λίφτινγκ, οι ασθενείς με λίφτινγκ μέσου προσώπου απολαμβάνουν γρήγορα αποτελέσματα με λιγότερα πρηξίματα και λιγότερους μώλωπες.

Τεχνικές λίφτινγκ μέσου προσώπου

Οι χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους δύο τεχνικές λίφτινγκ μέσου προσώπου. Στην παραδοσιακή τεχνική, διεισδύει στα μάγουλα και τις κατώτερες βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας μία τομή στην κάτω γραμμή της βλεφαρίδας. Κάποιες φορές ο χειρουργός θα κάνει μια τομή και στη ρινοχειλική πτυχή. Αυτή η παραδοσιακή τεχνική ταιριάζει καλύτερα σε ασθενείς που πρωτίστως επιθυμούν τη ανύψωση των ιστών προς τα πάνω, παρά το τράβηγμα οριζοντίως ή διαγωνίως. Η δεύτερη τεχνική είναι ικανή να δείξει αρκετά πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με αυτή τη μέθοδο η διαδικασία εκτελείται μέσω δύο ενδοσκοπικών τομών στους κροτάφους, κρυμμένοι πίσω από τη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό δίνει στον χειρουργό διεξόδους ώστε να μπορεί να ανυψώνει ιστό και δέρμα του προσώπου τόσο κάθετα όσο και διαγώνια.

Ανεξάρτητα από ποια τεχνική θα χρησιμοποιηθεί, το λίφτινγκ μέσου προσώπου δίνει τη δυνατότητα να διορθώνονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια, οι κενότητες στα πάνω μάγουλα καθώς και οι επιφανειακές ρινικές πτυχές.

 

Θεραπείες