Λίφτινγκ Μετώπου (Brow Lift)

 

Λίφτινγκ Μετώπου: Τι είναι

Αν σας ενοχλούν οι ρυτίδες οι ρυτίδες έκφρασης κατά μήκος του μετώπου ή άλλα σημάδια γήρανσης στην περιοχή γύρω από τα φρύδια, το brow lift είναι κατάλληλο για εσάς.

Ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες του μετώπου ή αυτές που παρουσιάζονται ψηλά στην γέφυρα της μύτης ανάμεσα στα μάτια.

Επανατοποθετεί τα φρύδια τα οποία έχουν υποστεί  πτώση καθώς και το άνω βλέφαρο.

Ανυψώνει τα φρύδια προσδίδοντας ένα βλέμμα νεανικό και ξεκούραστο.

Συνήθως συνδυάζεται και με Βλεφαροπλαστική – facelift – liquid lifting και Fractional Laser για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαδικασία

Η επέμβαση γίνεται με μέθη η γενική αναισθησία. Το χειρουργείο μπορεί να γίνει με τρείς τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι ενδοσκοπικά, μέσω μικρών τομών στο ανώτερο τμήμα της μετωπιαίας χώρας, εκεί που ξεκινά το τριχωτό της κεφαλής. Με τον τρόπο αυτό οι μύες και οι ιστοί του μετώπου επανατοποθετούνται και εξαλείφονται οι ρυτίδες του μετώπου. Ο δεύτερος τρόπος είναι το coronal brow lift το οποίο απαιτεί μια τομή κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής – χωρίς την χρήση ενδοσκοπίου – από το ένα αυτί στο άλλο με αφαίρεση του επιπλέον δέρματος. Τέλος, ο τρίτος τρόπος είναι μέσω μικρών τομών στην κροταφική περιοχή και στο τριχωτό της κεφαλής. Σε κάθε περίπτωση οι τομές είναι καλά καλυμμένες μέσα στα μαλλιά. Κάθε επιλογή επέμβασης είναι εντελώς εξατομικευμένη και επιλέγεται με γνώμονα την τέλεια αισθητική αποκατάσταση και την ασφάλεια σας .

Ανάρρωση

Η ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει  από 5 – 10 ημέρες κατά τις  οποίες  αφαιρούνται και  τα ράμματα.  Το πρήξιμο υποχωρεί  μετά το πέρασμα κάποιων εβδομάδων και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Μοναδική προϋπόθεση είναι η χρήση αντηλιακής προστασίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ προκειμένου να αποφευχθούν οι δερματικές βλάβες φωτογήρανσης.

 

Θεραπείες