Ρινοπλαστική

 

Η Ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση της αισθητικής χειρουργικής που επιτυγχάνει την αρμονική αναδιαμόρφωση της μύτης, καθιστώντας την ιδανική στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Έτσι λοιπόν, με την πλαστική μύτης αδιαμφισβήτητα αλλάζει όλη η αισθητική και καμία φορά, όταν απαιτείται, και η λειτουργική του προσώπου.

Αποκατάσταση της αρμονίας στο πρόσωπο, με την αλλαγή μεγέθους και σχήματος της μύτης. Λειτουργική βελτίωση της μύτης και αποκατάσταση της αναπνοής,  με την ευθυγράμμιση του διαφράγματος και διόρθωση στο ακρορρίνιο.

Ως Ρινοπλαστική ουσιαστικά εννοούμε την αναδιάρθρωση των οστών, των χόνδρων αλλά και του δέρματος που έχουν ως σκοπό την αποκατάσταση της οποίας δυσμορφίας.

Το αποτέλεσμα της Ρινοπλαστικής είναι μόνιμο και εξαρτάται από την ποιότητα των ιστών αλλά και το μέγεθος του σκελετού της μύτης του ασθενούς. Οι ουλές είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες και το τελικό αποτέλεσμα της Ρινοπλαστικής μπορεί κανείς να το δει μετά από ένα περίπου μήνα.

Η επέμβαση της Ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και μέσω ειδικών τόμων εντός της μύτης πραγματοποιείται ουσιαστικά όλη η επέμβαση. Μερικές φορές και εξαρτάται κατά περίπτωση μπορεί να χρειαστούν και τομές εκτός, και αυτές όμως σε μικρό χρόνο καθίστανται αόρατες.

Κατά την διάρκεια της Ρινοπλαστικής μπορεί να πραγματοποιηθεί και αποκατάσταση του διαφράγματος στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, γεγονός που αποκαθιστά τις λειτουργικές διαταραχές της μύτης. Πολλές φορές η Ρινοπλαστική εκλαμβάνεται σαν μια επέμβαση μείωσης της μύτης, το αντίθετο πολλές φορές η Ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση πρόσθεσης. Πρόσθεσης οστού ή χόνδρου που μπορούν να αποκαταστήσουν το μικρό μέγεθος μιας μύτης ή ένα λειτουργικό πρόβλημα (ρινική βαλβίδα).

Μετά την Ρινοπλαστική τοποθετείται ένας ειδικός νάρθηκας στην μύτη που παραμένει για μια εβδομάδα περίπου. Στο εσωτερικό της μύτης, τοποθετούνται ειδικές γάζες, που αφαιρούνται μετά από δυο ημέρες, ή μετά από πέντε ημέρες, όταν επεμβαίνουμε και στο διάφραγμα.

Οιδήματα, εκχυμώσεις γύρω από τα ματιά συνήθως εξαφανίζονται μετά από μια έως δυο εβδομάδες.

Ο ασθενής με Ρινοπλαστική παραμένει κλινήρης για μια ημέρα και πρέπει να είναι προσεκτικός για μια εβδομάδα περίπου. Μετά από μια εβδομάδα περίπου μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του.

Η επέμβαση της Ρινοπλαστικής πολλές φορές μπορεί να συνδυαστεί με πλαστική στο πηγούνι (γενειοπλαστική) αλλάζοντας ουσιαστικά το προφίλ του ασθενούς, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

 

Θεραπείες