Εισαγωγή στην αισθητική χειρουργική

dr gkritzalis

Η πλαστική χειρουργική είναι, πριν απ’ όλα, φιλοσοφία κι όχι μια απλή χειρουργική ειδικότητα. Ασχολούμενος με όλο το φάσμα της Αισθητικής Χειρουργικής, πιστεύω πως η αρμονία και η φυσικότητα είναι οι
κυριότεροι παράγοντες που οδηγούν σε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Είναι παρέμβαση με σκοπό το καλύτερο τόσο στην λειτουργική όσο και στην αισθητική αποκατάσταση. Είναι χειρουργική στους ανθρώπινους ιστούς αλλά και στις ψυχές μας. Ομορφαίνει σώζοντας ζωές (επανορθωτική χειρουργική) και αλλάζει ψυχολογίες (αισθητική χειρουργική). Απαιτεί, συνεπώς, υψηλά χαρίσματα σ’ αυτόν που την εξασκεί καθώς η εμφάνιση του ανθρώπου είναι ένα ζήτημα με σοβαρές ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ξεχωριστή φροντίδα αναλαμβάνω ιατρικές περιπτώσεις για αποκαταστάσεις μετά από ατυχήματα και από ογκολογικές επεμβάσεις, καλοήθεις και κακοήθεις όγκους του δέρματος, αντιμετώπιση εγκαυμάτων και των επιπλοκών τους.

Κάθε «πρόβλημα» αισθητικό ή/και επανορθωτικό που καλούμαι να λύσω ως πλαστικός χειρουργός, με οδηγεί σ’ ένα διαρκή αγώνα με τους βιολογικούς περιορισμούς του ασθενή. Στον αγώνα αυτό οι καλύτεροι σύμμαχοί μου είναι η άρτια κατάρτιση, η επαγγελματική προσέγγιση, η σημασία στη λεπτομέρεια, η ειλικρίνεια στη σχέση μου με τον ασθενή και η συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο.

Στόχος μου είναι να προσφέρω στον κάθε ενδιαφερόμενο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας, έχοντας σαν γνώμονα την προάσπιση της υγείας του παράλληλα με τη φροντίδα της ομορφιάς του, σ’ ένα πλαίσιο εξατομικευμένης προσέγγισης, αρμονικής συνεργασίας και διαρκούς ενημέρωσης του ασθενούς.

Σας ευχαριστώ θερμά για την προτίμηση και την υποστήριξη,

Δρ. Δημήτρης Γκρίτζαλης
Πλαστικός Χειρουργός


Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Γκρίτζαλης είναι ειδικός στην πλαστική χειρουργική του προσώπου και του σώματος. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Μαιευτήριο ΡΕΑ και στον Όμιλο ΙΑΣΩ. Μετεκπαιδεύτηκε στις «Αυτόλογες μεταμοσχεύσεις λιπώδους ιστού και βλαστοκυττάρων» στο South Hospital Miami (2009) και στην «Αποκατάσταση Μαστού» στην κλινική του Umberto Veronesi στο ευρωπαϊκό Ογκολογικό Ινστιτούτο στο Μιλάνο (Ι.Ε.Ο. 2010). Παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ιατρική στενά. Έχει παραβρεθεί σε περισσότερα από 50 επιστημονικά συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στον τύπο για θέματα που άπτονται της ειδικότητάς του και έχει φιλοξενηθεί σε ΜΜΕ.

Θεραπείες