Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP (Πρωτεΐνες Πλάσματος Αίματος- Αυξητικοί παράγοντες)

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP είναι μία θεραπεία αναδόμησης εκ των έσω του δέρματος από τις πλέον σύγχρονες και προβεβλημένες, που ενισχύει ιδανικά το δίκτυο κολλαγόνου του δέρματος με εκπληκτικά αποτελέσματα στην ανάπλαση κάθε φθοράς του και στην ανόρθωσή του. Για άριστα αποτελέσματα συνδυάζεται με την μεσοθεραπεία με τζελ υαλουρονικού.

Επιστημονικώς η μέθοδος αποκαλείται αυτόλογη μεταμόσχευση πρωτεϊνών πλάσματος αίματος, καθώς ο γιατρός Δρ. Γκρίτζαλης λαμβάνει μικρή ποσότητα αίματος της ενδιαφερόμενης, με ειδική επεξεργασία απομονώνει τις πρωτεΐνες, εμπλουτίζει το υλικό με ειδικά συστατικά που δίνουν διάρκεια και σταθερότητα στην αναπλαστική δράση του και κατόπιν εισάγεται το υλικό ενέσιμα στο δέρμα.

Στην Αυτόλογη όμως Μεσοθεραπεία ή PRP γίνεται χρήση υλικού, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας, που προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας.

Θεωρείται η πλέον βιοσυµβατή θεραπεία, δεδομένου ότι αντί για εξωγενή στοιχεία αξιοποιεί αυτόλογα συστατικά του πλάσματος & αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα του ασθενούς, που διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης. Επιπλέον, διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία, χάρη στην αυτόλογή του δράση, ενώ τα εξωγενή στοιχεία απορροφούνται από τον οργανισμό σε διάστημα 2-3 μηνών, η αυτόλογη µεσοθεραπεία παραμένει έως & 6 μήνες.

Πως γίνεται η εφαρμογή της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Ουσιαστικά, γίνεται μία απλή αιμοληψία και κατόπιν αυτή η μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, εξού και η ονομασία της θεραπείας (platelet rich plasma) που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια του πλάσματος, τα οποία μέσω μιας διαδικασίας ενεργοποίησης τους απελευθερώνουν μια πληθώρα αυξητικών παραγόντων που προκαλούν, αφού εγχυθούν στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, την ανάπλαση του και την σφριγηλότητα του.

Τι αποτελέσματα θα δω μετά από την αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα:

Προωθεί την αναπαραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων με αποτέλεσμα να:

  • Προλαμβάνει και καταπολεμά τις ρυτίδες.
  • Ενυδατώνει δραστικά.
  • Χαρίζει λαμπερό και ελαστικό δέρμα.
  • Μειώνει αισθητά την υπερµελάγχρωση.
  • Βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και προλαμβάνει την κυτταρίτιδα.
  • Αντιμετωπίζει τη δερματική χαλάρωση σε όλο το σώμα.

Συνδυάζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία µε άλλες θεραπείες;

Βεβαίως, αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα σε άλλες θεραπείες όπως το υαλουρονικό οξύ ή το Botox, οι θεραπείες φωτό ανάπλασης και τα χημικά peelings. Ανάλογα τα προβλήματα προς αντιμετώπιση εξατομικεύονται και οι συνδυασμοί των θεραπειών που μπορεί να την συνοδεύουν για ιδανικά αποτελέσματα.

Πότε θα χρειαστώ επανάληψη της συνεδρίας;

Σε 4-6 μήνες.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ, των χεριών αλλά και του σώματος για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης προσφέροντας μια φυσική αναζωογόνηση και φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

Υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και αφορούν τη περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις.

Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, εκχυμώσεις και ερυθήµατα τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες µέρες. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, γιατί οι πιθανότητες αντίδρασης μηδενίζονται, αφού εγχύεται υλικό από το ίδιο το αίμα της ασθενούς.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Όλοι οι ασθενείς που έχουν καλή υγεία μπορούν να προβούν σε Αυτόλογη Μεσοθεραπεία. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν ο ασθενής αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα µε το αίμα του. Επίσης δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται η αγωγή σε καταστάσεις όπως εγκυμοσύνης, θρόμβωσης, AIDS, κακοήθειας και χρόνιας νόσου του ήπατος ή λαϊκών σπάνιων καταστάσεων που φυσικά ο ειδικευμένος ιατρός που θα σας την εφαρμόσει τις γνωρίζει και θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

 

Θεραπείες