Botox Προσώπου – Λαιμού (Νεφερτίτη)

 

BOTOX κατά των ρυτίδων

Το botox είναι ένα υλικό που διοχετεύεται στο μυ, που σχηματίζει τη ρυτίδα. Αφορά κατά κύριο λόγο τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο και στο «πόδι της χήνας», δηλαδή στο πλάι των ματιών. Στα σημεία αυτά φέρνει ένα πολύ καλό έως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν μπορεί να διορθώσει οποιαδήποτε ρυτίδα, όπου και αν αυτή βρίσκεται, διότι χρησιμοποιείται μόνο σε μη λειτουργικούς μύες.

Το σημαντικό στη μέθοδο αυτή είναι ότι όσο διαρκεί το αποτέλεσμα, η ρυτίδα δεν επιδεινώνεται. Παραμένει δηλαδή στάσιμη στη βελτιωμένη μορφή της. Εάν η ρυτίδα έχει δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια, μπορεί κανείς να έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με συνδυασμό του υλικού αυτού με κολλαγόνο. Το botox είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Εκτός από τους πλαστικούς χειρουργούς, το χρησιμοποιούν και ιατροί διαφόρων άλλων ειδικοτήτων από τη δεκαετία του ’70 και μάλιστα σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρησιμοποιούνται στην Αισθητική Χειρουργική και έχει επιδείξει υψηλό δείκτη ασφάλειας.

Η εφαρμογή του botox διαρκεί περίπου 10 λεπτά και μπορεί κανείς να εμφανιστεί στο περιβάλλον του μετά από περίπου μία ώρα. Η διάρκεια του αποτελέσματός του για την πρώτη εφαρμογή κυμαίνεται μεταξύ 2-12 μηνών με ένα μέσο όρο περί τους 4-6 μήνες. Όμως κάθε φορά που επαναλαμβάνεται, στα περισσότερα άτομα αυξάνει τη διάρκειά του. Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο, αλλά έρχεται σταδιακά σε διάστημα μίας έως 15 ημερών, κατά μέσο όρο σε 3-4 ημέρες. Έχει γίνει πολύ δημοφιλές παγκοσμίως και ιδίως στις Η.Π.Α. λόγω της απλότητας της διαδικασίας σε σχέση με το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα που προσφέρει.

Τι είναι το Nefertiti-Botox;

Είναι μία ενέσιμη τεχνική, η οποία επανακαθορίζει τις κομψές γραμμές του σαγονιού και του λαιμού, κάνοντας το κάτω μέρος του προσώπου να φαίνεται νεανικότερο και πιο όμορφο, χωρίς χειρουργική επέμβαση και χρόνο αποκατάστασης. Καθώς μεγαλώνουμε, οι επιδράσεις της βαρύτητας, η γενετική κληρονομικότητα καθώς και το περιβάλλον προκαλούν χαλάρωση στο δέρμα (χάνοντας την ελαστικότητα του) , το λίπος του προσώπου σιγά – σιγά αποδομείται και το εναπομένων «μετατοπίζεται» προς τα κάτω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η δομή των οστών του κατώτερου προσώπου να γίνεται λιγότερο ορατή και να χάνεται το τεντωμένο νεανικό περίγραμμα του. Επομένως η απώλεια του ορισμού του σαγονιού και η επίδοση όλης της περιοχής της κάτω γνάθου καθώς και η χαλάρωση του λαιμού είναι σημαντικά χαρακτηριστικά γήρανσης του προσώπου.

Τι πετυχαίνουμε με το Nefertiti-Botox;

  • Μειώνονται οι οριζόντιες ρυτίδες του λαιμού.
  • Μειώνεται η χαλάρωση του δέρματος που εμφανίζεται πάνω στους μύες.
  • Απαλύνει τις γραμμές «μαριονέτας –πικρίας.
  • Ανασηκώνει τις γωνίες του στόματος.
  • Βελτιώνει και επαναπροσδιορίζει το σχήμα του προσώπου τονίζοντας το περίγραμμα.

Πως γίνεται – Τρόπος δράσης

Η πιο διαδεδομένη και πιο εφαρμοσμένη θεραπεία στον κόσμο η θεραπεία Botox, αρχικά εστιάστηκε στην πάνω και μέση γραμμή του προσώπου (μέτωπο, μεσόφρυο, περιοφθαλμικά). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξομαλυνθούν σημαντικά οι ρυτίδες και οι βαθιές πτυχές στο μέσο και άνω πρόσωπο, δημιουργώντας ανισορροπία σ άλλα σημεία του προσώπου, όπως στο κάτω μέρος και στο λαιμό. Σήμερα η θεραπεία Botox εφαρμοζόμενη από εξειδικευμένους δερματολόγους ή πλαστικούς χειρούργους, δίνει λύση και σ’ αυτό το πρόβλημα μέσω της τεχνικής του Neferetiti-Botox αποφεύγοντας έτσι το κατώτερο χειρουργικό lifting. Με την τεχνική Nefertiti-Botox, εγχύουμε Botox κατά μήκος της κάτω γνάθου, καθώς και κάτω από την πλευρά του λαιμού, κατά μήκος του μυώδους πλατύσματος.

Στις περιοχές αυτές, η έλξη των μυών είναι προς τα κάτω. Με την έγχυση του Botox στις περιοχές αυτές, οι συγκεκριμένοι μύες «χαλαρώνουν» την έλξη τους προς τα κάτω, αφήνοντας να δράσει η «ανυψωτική» έλξη από τους μύες του προσώπου, χωρίς να επηρεάζεται η εκφραστική κίνηση των μυών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιωθεί ο ορισμός του σαγονιού, να εξισορροπηθούν οι υποκείμενοι μύες, να οριοθετηθεί το περίγραμμα του προσώπου, δηλαδή να έχουμε αποτέλεσμα lifting στο κατώτερο μέρος του προσώπου.

Η θεραπεία δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης και αποκατάστασης και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

BOTOX κατά της Υπεριδρωσίας

Εκτός από την καταπολέμηση των ρυτίδων, τα υλικά αυτά (botox, dysport) βρίσκουν ιδανική εφαρμογή και στην αντιμετώπιση της υπερβολικής εφίδρωσης (υπεριδρωσία).

Σχεδόν κάθε άτομο ιδρώνει ως αποτέλεσμα καταστάσεων όπως η ζέστη ή η άσκηση. Όμως κάποιοι ιδρώνουν υπερβολικά στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα, στο μέτωπο προκαλώντας κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Αυτά τα άτομα υποφέρουν από μια κατάσταση γνωστή ως Υπεριδρωσία. Ταλαιπωρεί έναν στους είκοσι ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι ένα πρόβλημα που προκαλεί άβολες κοινωνικές καταστάσεις και αμηχανία, κυρίως λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης, των λεκέδων που αφήνει στα ρούχα ο ιδρώτας, αλλά ακόμη και της δυσοσμίας που τη συνοδεύει κάποιες φορές.

 

Θεραπείες