Διόρθωση Στήθους με μεταφορά Λίπους

 

Η μεταμόσχευση λίπους στην επέμβαση για διόρθωση στήθους έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο κατά την τελευταία δεκαετία. Το λίπος λαμβάνεται από μια περιοχή του σώματος (π.χ. κοιλιά, μηροί), επεξεργάζεται κατάλληλα και τοποθετείται στην περιοχή των μαστών. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η αποφυγή χρήσης των ενθεμάτων. Το μειονέκτημα της μεθόδου έγκειται κυρίως στη δυσκολία πρόβλεψης του τελικού αποτελέσματος, καθώς ένα ποσοστό του λίπους που μεταφέρεται τελικά θα απορροφηθεί. Επομένως, σχεδόν πάντοτε, είναι αναγκαία μια δεύτερη ή τρίτη επέμβαση για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για ποιους είναι κατάλληλη

Για τις γυναίκες που επιθυμούν να διορθώσουν το μέγεθος του στήθους τους αλλά για κάποιο λόγο δε θέλουν να τοποθετηθεί ένθεμα σιλικόνης προσφέρουμε μια εναλλακτική μέθοδο, χρησιμοποιώντας το λίπος του σώματος. Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να μεγαλώσουμε ένα νούμερο ή και παραπάνω στο σουτιέν, διατηρώντας το φυσικό σχήμα του στήθους.

Η μέθοδος αυτή επιτρέπει, χάρη στην καινούρια τεχνολογία που εφαρμόζουμε, να συλλέξουμε μεγαλύτερες ποσότητες λίπους από το σώμα, ακόμα και από αδύνατα άτομα.

Τεχνικές φυσικής διόρθωσης Στήθους

Η επέμβαση ξεκινάει με τη λιποαναρρόφηση, συνήθως της κοιλιάς και των μηρών. Το λίπος αποδεσμεύεται με τη βοήθεια ενός jet νερού και για το λόγο αυτό δεν καταστρέφεται κατά τη συλλογή του. Έτσι μπορεί να γίνει επιτυχής μεταφορά σχετικά μεγάλης ποσότητας, προκειμένου να γίνει διόρθωση των μαστών. Το λίπος συλλέγεται αυτόματα από το μηχάνημα, το οποίο το διαχωρίζει από προσμίξεις αίματος, υγρών και άλλων ιστών. Στη συνέχεια το λίπος επεξεργάζεται ακόμα περισσότερο, ώστε να είναι σχεδόν τελείως καθαρό.

Στη δεύτερη φάση της επέμβασης χρησιμοποιούνται ειδικές κάνουλες λιπομεταφοράς και το λίπος τοποθετείται σε πολλαπλά επίπεδα γύρω από το μαζικό αδένα, κυρίως στο υποδόριο λίπος, τον μυ και στον συνδετικό ιστό. Η έγχυση του λίπους γίνεται με μικρές τομές 2 χιλιοστών, οι οποίες εξαφανίζονται τελείως. Προκειμένου να υπάρχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, προστίθεται σε κάθε μαστό επαρκής ποσότητα λίπους τουλάχιστον 300 γραμμαρίων και πάνω, που αντιστοιχεί σε ένα μικρό ένθεμα σιλικόνης.

Αποθεραπεία μετά τη Φυσική Διόρθωση Στήθους

Η επέμβαση γίνεται είτε με τοπική αναισθησία είτε με γενική νάρκωση. Παραμονή στην κλινική δεν είναι απαραίτητη.

Μετά την επέμβαση γίνεται ειδική επίδεση και τοποθετείται ειδικό σουτιέν, το οποίο χρειάζεται για τις πρώτες 2 εβδομάδες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί μετά την επέμβαση. Το οίδημα και οι ελάχιστες μελανιές υποχωρούν μετά την 2η εβδομάδα. Σε κάθε επέμβαση μπορούν να προστεθούν μέχρι 300 γρ. ανά στήθος, από τα οποία χάνεται περίπου 20% στους πρώτους 6 μήνες. Μετά το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Αποτελέσματα Φυσικής Διόρθωσης Στήθους

Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, χωρίς ουλές και χωρίς ξένο σώμα. Το στήθος γίνεται πιο σφριγηλό και τονίζονται περισσότερο οι καμπύλες του, ιδίως στην περιοχή του ντεκολτέ. Συνήθως με μια συνεδρία μπορεί να γίνει αύξηση κατά ένα νούμερο στο σουτιέν. Σε περίπτωση που υπάρχει επιθυμία ακόμα μεγαλύτερης αύξησης, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 6 μήνες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν επηρεάζεται ο κλινικός έλεγχος του μαστού και η ψηφιακή μαστογραφία. Οι κλινικές μελέτες έδειξαν επίσης ότι η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής και δεν ενέχει ογκολογικούς κινδύνους.

Είναι απαραίτητη η προετοιμασία του στήθους με το σύστημα BRAVA;

Προκειμένου να είναι η μέθοδος πιο αποτελεσματική, μπορεί να εφαρμοστεί 4-6 εβδομάδες πριν την επέμβαση εξωτερική διάταση με το σύστημα BRAVA, μέχρι να φτάσει ο μαστός το επιθυμητό μέγεθος. Η διάταση των μαστών μπορεί να γίνει παράλληλα με δύο διατατήρες. Μετά την ολοκλήρωση της διάτασης γίνεται αμέσως η έγχυση του λίπους. Η μέθοδος αυτή βελτιώνει το ποσοστό αύξησης των μαστών και το βαθμό πρόσληψης του λίπους, αλλά δεν είναι απαραίτητη.

 

Θεραπείες