Ανόρθωση Γλουτού

 

Η Ανόρθωση των Γλουτών αποτελεί ξέχωρη επέμβαση που έχει σαν σκοπό την διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος συνήθως μετά από απώλεια βάρους (επεμβάσεις βαριατρικής) ή λόγω γήρανσης. Αυτή η διόρθωση επιτυγχάνεται με την αφαίρεση της περίσσειας αυτού του δέρματος.

Μέσο ειδικών τόμων λοιπόν που σχεδιάζονται από τον Πλαστικό Χειρουργό και είναι κρυμμένες στο εσώρουχο του ασθενούς γίνεται ανάσπαση του δέρματος από τον υποδόριο ιστό και κατόπιν ότι περίσσεια υπάρχει αφαιρείται.

Όταν υπάρχει και έλλειμμα όγκου τότε μπορούμε να συνδυάσουμε την Ανόρθωση των Γλουτών με την Αυξητική ή πιθανά μπορούμε να συνδυάσουμε και μια Μηροπλαστική (Πλαστική Μηρών). Όλες αυτές οι επέμβασης θα σμιλεύσουν και θα κάνουν έναν όμορφο θελκτικό γλουτό.

Η επέμβαση γίνεται φυσικά υπό γενική αναισθησία και η διάρκεια της εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος με μέσο χειρουργικό χρόνο τις 2 ώρες.

Κύριο μειονέκτημα της ανόρθωσης των γλουτών είναι η παρουσία ουλών η οποίες όμως είναι καλά κρυμμένες.

Η επάνοδος στην εργασία εξαρτάται από το είδος της εργασίας και το μέγεθος της επέμβασης και μπορεί να είναι από 4 έως και 10 ημέρες μετά την επέμβαση.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ξανά ότι άλλο είναι η ανόρθωση των γλουτών και άλλο η αύξησή τους και οι δυο συνδυάζονται όμως έξυπνα για να χαρίσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα στον ασθενή.

 

Θεραπείες