Βραχιονοπλαστική

 

Μετά από μεγάλη απώλεια βάρους αλλά και με την πρόοδο της ηλικίας επέρχεται χαλάρωση του δέρματος της περιοχής των βραχιόνων, κατάσταση που προκαλεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά προβλήματα στο άτομο.

Με τη βραχιονοπλαστική αφαιρούμε το πλεονάζον δέρμα και το υποδόριο λίπος από τα μπράτσα με τη βοήθεια τομής στο εσωτερικό των βραχιόνων. Η σύγκλειση γίνεται με εσωτερικά απορροφήσιμα ράμματα. Η επέμβαση διαρκεί περίπου δύο ώρες και γίνεται υπό γενική ή τοπική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Χρειάζεται λιποαναρρόφηση ταυτόχρονα με τη βραχιονοπλαστική;

Όταν συνυπάρχει περίσσεια λίπους και δέρματος, η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Παραμονή στην κλινική δεν είναι συνήθως απαραίτητη. Ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του σε 3-4 ημέρες ενώ η χειρωνακτική εργασία επιτρέπεται μετά από 2-3 εβδομάδες. Υπάρχουν οιδήματα και μώλωπες για μερικές μέρες που σταδιακά υποχωρούν. Η χρήση ειδικού ελαστικού ενδύματος για ένα μήνα βοηθάει στην αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων. Οι ουλές βρίσκονται στην εσωτερική επιφάνεια των βραχιόνων, είναι λεπτές και επιμήκεις και η εμφάνισή τους βελτιώνεται σημαντικά με το χρόνο.

 

Θεραπείες