Τα τελευταία χρόνια η κλασματική τεχνολογία (fractional) των laser έχει μπει δυναμικά στις θεραπείες της αντιγήρανσης και κυρίως της ανάπλασης και αναζωογόνησης του δέρματος. Ο λόγος που η κλασματική τεχνολογία γίνεται τόσο δημοφιλής και αποδεκτή οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία είναι λιγότερη επιθετική για το δέρμα, αφήνοντας ανέπαφους ιστούς, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αποθεραπείας και χωρίς παρενέργειες.

Τι είναι το Fractional Laser;

Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη και επαναστατική, μη-επεμβατική θεραπεία laser ανάπλασης του δέρματος με εντυπωσιακά αποτελέσματα! Επιτυγχάνει πραγματική βελτίωση στην γενική υφή του δέρματος σε ρυτίδες, δυσχρωμίες, μέλασμα, ουλές ακμής, μετατραυματικές ουλές, εγκαυματικές ακόμη και χειρουργικές.

Δράση του Fractional Laser

Η σύγχρονη μεθόδος Fractional Laser μας δίνει τη δυνατότητα να «ξυπνήσουμε» το μηχανισμό ανάπλασης του δέρματος. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής ενδογενούς κολλαγόνου μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών. Καθώς το δέρμα θερμαίνεται από τη δέσμη φωτός του laser, ο οργανισμός μπαίνει σε μια διαδικασία «επούλωσης», διόρθωσης των βλαβών του δέρματος, δηλαδή των ρυτίδων, κηλίδων (πανάδων) και χαλάρωσης.

Τελευταίας γενιάς laser Palomar

Τα ιατρεία του Δρ. Γκρίτζαλη διαθέτουν το τελευταίας γενιάς laser Palomar της εταιρίας Innova Medical. Το μοναδικό laser με έγκριση από το FDA Αμερικής για τη θεραπεία των ραγάδων. Το Fractional laser Palomar δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη χωρίς να τραυματίζει την επιδερμίδα. Η θεραπεία με laser Palomar Micro Fractional θεραπεύει τις ανεπιθύμητες ατέλειες της επιδερμίδας του προσώπου αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας laser Palomar Micro-Fractional

 • Ευέλικτες θεραπείες
 • Εύκολη και άνετη διαδικασία σχεδόν ανώδυνη
 • Εξαιρετικά αποτελέσματα με ελάχιστα η’ καθόλου χρόνο αποθεραπείας
 • Εγκεκριμένες από τον οργανισμό FDA Αμερικής
 • Για κάθε τύπο επιδερμίδας

Lifting χωρίς νυστέρι!

Η θεραπεία με Fractional laser είναι ό,τι πιο σύγχρονο στην ανάπλαση του δέρματος και αποτελεί τη νέα τάση στην αισθητική δερματολογία, προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη αισθητικά λύση. To Fractional laser μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για συνεχή αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η θεραπεία προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην προς θεραπεία περιοχή, αφήνοντας παράλληλα την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος ανεπηρέαστη. Δεν έχει παρενέργειες και χρειάζεται ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Το Fractional Laser είναι ιδανικό για:

 • Ανάπλαση προσώπου και ανανέωση του δέρματος (αναζωογόνηση και σύσφιξη προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ)
 • Θεραπεία ρυτίδων ματιών, στόματος κ.ά. (βελτίωση της εμφάνισής τους)
 • Φωτογήρανση
 • Θεραπεία ραγάδων (κόκκινες – λευκές)
 • Σύσφιξη προσώπου
 • Fractional laser σώματος
 • Κηλίδες – πανάδες (εξάλειψη δυσχρωμιών)
 • Ουλές ακμής
 • Ουλές και σημάδια (τραυματικών και εγκαυματικών ουλών)
 • Χειρουργικές ουλές – χειλοειδή

Οι κυριότερες περιοχές που εφαρμόζεται είναι το πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, ο λαιμός, το ντεκολτέ, τα χέρια και σε στήθος και πλάτη για ουλές ακμής.

 

 

Είναι αποτελεσματική και ασφαλής η ανάπλαση με Palomar Micro-Fractional laser;

To Fractional Laser είναι laser CO2, που είναι ένα μηχάνημα δοκιμασμένο επί 4 δεκαετίες στην ιατρική. Είναι απόλυτα ασφαλές. Όσο για την αποτελεσματικότητά του δεν το ονομάζουν άδικα «lifting χωρίς νυστέρι», γιατί έχει την αποτελεσματικότητα ενός χειρουργικού lifting, χωρίς τον πόνο και την ταλαιπωρία αυτού.
Πονάει το Fractional Laser και τι πρέπει να περιμένω μετά τη θεραπεία;
Η συνεδρία με Fractional Laser είναι κατά βάση σχετικά ανώδυνη και άριστα ανεκτή. Αισθάνεται κανείς ήπια, ανεπαίσθητα τσιμπηματάκια που είναι απόλυτα ανεκτά.
Μετά το τέλος της θεραπείας υπάρχει ένα ήπιο ερύθημα στην περιοχή που μοιάζει με το κοκκίνισμα όταν εκτιθέμεθα απότομα στον ήλιο μια καλοκαιρινή ημέρα. Το ήπιο αυτό ερύθημα καλύπτεται εύκολα με make up και διαρκεί μόνο 24 με 48 ώρες.

Πόσες θεραπείες Fractional laser χρειάζονται και πότε φαίνεται το αποτέλεσμα;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος. Συνήθως απαιτούνται 4 με 6 συνεδρίες σε διαστήματα του ενός μήνα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη κιόλας φορά. Το δέρμα φαίνεται πιο αναζωογονημένο, λείο, φωτεινό και σφριγηλό χωρίς τα σημάδια του χρόνου επάνω του. Στην περίπτωση των ραγάδων και των ουλών ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Πόσο διαρκεί μία θεραπεία;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Συνήθως 15-60 λεπτά. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε που μπορεί να χρειάζεστε μία συνεδρία ή μία σειρά διαδοχικών θεραπειών για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Έχει ανεπιθύμητες ενέργειες;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ουσιαστικά μηδαμινές και περιορίζονται στην προσωρινή υπερμελάγχρωση στην περιοχή θεραπείας αν η/ο ασθενής δεν προσέξει τον ήλιο τις ημέρες μετά τη συνεδρία που το δέρμα είναι ερεθισμένο. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο συστήνουμε τη συνεχή χρήση αντιηλιακού ακόμα και τις μέρες με συννεφιά. Καθώς δεν τραυματίζουν ουσιαστικά το δέρμα δεν υπάρχει φόβος μόλυνσης, εγκαύματος, ουλοποίησης ή μόνιμης μεταβολής της χροιάς του.

Θεραπείες