Ο μαστός είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο σώμα της γυναίκας. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση της και σίγουρα τονίζει την θυληκότητά της. Η πλαστική στήθους, όπως συχνά αναφέρεται είναι από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις.  Τι θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει για να αποκτήσει το ιδανικό στήθος; Διαβάστε περισσότερα για τις επεμβάσεις στήθους εδώ .

Τα σημαντικότερα προβλήματα των μαστών:

  • Μέγεθος
  • Σχήμα
  • Χαλάρωση
  • Πτώση.

Επιπλέον, η πλαστική χειρουργική μπορεί και προσφέρει λύση αποκαθιστώντας τους μαστούς μετά από μαστεκτομή, λόγω κακοήθους νεοπλασίας (καρκίνου).

Πλαστική στήθους

Αυξητική μαστών: Στην περίπτωση μικρών ή σχεδόν ανύπαρκτων μαστών, δηλαδή σε υποπλασίες ή απλασίες μαστών, συστήνεται η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.. Μέσω μιας ημικυκλικής τομής, στο όριο μεταξύ θηλής και δέρματος, τοποθετούνται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και έτσι προσδίδουν τον όγκο και την προβολή που λείπει από το σημείο. Ενημερωθείτε για την πλαστική στήθους από τα ιατρεία μας στην Κόρινθο και Αθήνα .

Τα αποτελέσματα: Μετά την επέμβαση, που διαρκεί 1-3 ώρες, το στήθος καλύπτεται με ελαστικούς επιδέσμους, οι οποίοι αλλάζονται σε 5-7 ημέρες. Χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο για μία ημέρα, ενώ μια ενόχληση διαρκεί για περίπου 2 ημέρες. Μετά την πρώτη αλλαγή, η ασθενής φορά ειδικό στηθόδεσμο για 3 εβδομάδες, ενώ το ράμμα αφαιρείται σε 20 ημέρες. Στην αυξητική, τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, ενώ τα τελικά σε ενάμιση με δύο μήνες.

Επιπλοκές: Η πιο συχνή επιπλοκή είναι η δημιουργία κάψας γύρω από το ένθεμα. Η τοποθέτησή τους, όμως, κάτω από τους μύες καθιστά πολύ μικρή την πιθανότητα αυτή. Αν και σπάνια, τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες μπορεί να εμφανιστεί αιμάτωμα. Τέλος, ενδέχεται να παρατηρηθεί υπό ή υπέρ ευαισθησία της θηλής, αποκαθίσταται όμως σε μερικές βδομάδες.

Αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή: Στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάπλαση των μαστών μετά από μαστεκτομή λόγω καρκίνου, επιτελείται σε τρία στάδια. Έτσι, η πλαστική χειρουργική προσφέρει ξανά στην ασθενή όμορφο στήθος, που δε διαφέρει από το φυσιολογικό και η γυναίκα δεν διαχωρίζεται και δεν στιγματίζεται κοινωνικά ως πάσχουσα. Ανεπιφύλακτα πιστεύω ότι το όμορφο στήθος είναι ένα από τα γυναικεία θηλυκά χαρακτηριστικά που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και την άνεση στη συμπεριφορά της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η αυξητική μαστών είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση στις γυναίκες και ιδίως στις νέες και την έχουν τολμήσει πάνω από 4.300.000 παγκοσμίως.

Θεραπείες