ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ (Dermabrasion)

 

Τι είναι η δερμοαπόξεση;

Η δερμοαπόξεση βοηθά στην ανανέωση των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος μέσω μιας μεθόδου ελεγχόμενου χειρουργικού ξυσίματος. Χρησιμοποιείται συνήθως για τη βελτίωση της όψης του δέρματος του προσώπου στο οποίο έχουν δημιουργηθεί ουλές από ατυχήματα ή προηγούμενη χειρουργική επέμβαση ή για να λειανθούν οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου, όπως αυτές που βρίσκονται γύρω από το στόμα.

Το dermabrassion προσφέρει πιο γυαλιστερό δέρμα απαλλαγμένο από ουλές και σημάδια και σμιλεύει όλες τις δερματικές ανωμαλίες (έντονες ρυτίδες, ουλές, ακμή).

 

Πως γίνεται η δερμοαπόξεση και που γίνεται;

Η δερμοαπόξεση μπορεί να γίνει σε μικρές περιοχές του δέρματος ή σε όλο το πρόσωπο. Μπορεί σαν θεραπεία να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με λίφτινγκ προσώπου ή επανόρθωση ουλών ή χημικό πήλινγκ, ιδανικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η θεραπεία γίνεται είτε στο ιατρείο είτε στο νοσοκομείο ανάλογα με την εκτίμηση του Δρ. Γκρίτζαλη και σε συνεννόηση που έχετε κάνει μαζί του.

 

Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Εάν πρόκειται για μικρές επιφάνειες όπως είναι οι ρυτίδες στο άνω χείλους, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο γιατί είναι λιγότερο επεμβατικό και γίνεται είτε με τοπική αναισθησία είτε με αναισθητική κρέμα.

Έχει πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας και ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις δραστηριότητες του. Σε μεγάλες επιφάνειες όπως είναι όλο το πρόσωπο, π.χ. σε ένα δέρμα με ουλές από ακμή μπορεί να πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο όπου ο ασθενής λαμβάνει μια μορφή αναισθησίας όχι γενική αλλά μέθη, καθώς πρόκειται για πιο επεμβατική θεραπεία.

Η διαδικασία διαρκεί σε 1 ώρα περίπου, ο ασθενής δε χρειάζεται να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, παραμένει απλά κάποιες ώρες και μετά μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του ακολουθώντας τις οδηγίες που του έχει δώσει ο γιατρός για τη φροντίδα και την περιποίηση του δέρματος, παρατηρείται ένα ελαφρύ οίδημα για 2 μέρες και μετά υποχωρεί και μια έντονη ερυθρότητα η οποία σταδιακά σε 15 με 20 μέρες υποχωρεί.

 

Τα πλεονεκτήματα της δερμοαπόξεσης

  • Η βαθιά ανανέωση του προσώπου και η εξάλειψη των ρυτίδων.
  • Αντιμετώπιση των ουλών μετά από ακμή.
  • Αντιμετώπιση των ουλών από παλαιότερες επεμβάσεις ή ατυχήματα.
  • Αντιμετώπιση σε δέρματα μετά από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο ή λόγω γήρανσης του δέρματος.
  • Μπορεί να συνδυαστεί με λίφτινγκ, με χημικό πήλινγκ.

 

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση και η δερμολείανση μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας, αλλά καμία από τις δύο θεραπείες δεν θα αφαιρέσει όλες τις ουλές και τις ατέλειες του δέρματος, ούτε θα αποτρέψουν τη γήρανσή του. Πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε θεραπεία ανανέωσης του δέρματος, σκεφτείτε προσεκτικά ποιες είναι οι προσδοκίες σας και συζητείστε τις με τον χειρουργό σας.

Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, από νεαρά άτομα ως μεγαλύτερους ενήλικες, μπορούν να ωφεληθούν από τη δερμοαπόξεση και τη δερμολείανση. Αν και στα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα το δέρμα επουλώνεται με πιο αργό ρυθμό, σημαντικότεροι παράγοντες είναι ο τύπος του δέρματός σας, το χρώμα του και το κλινικό σας ιστορικό. Για παράδειγμα, το μαύρο δέρμα, το Ασιατικό δέρμα και άλλα σκούρα δέρματα μπορεί να παρουσιάσουν μόνιμες δυσχρωμίες ή κηλίδες μετά από θεραπεία ανανέωσης του δέρματος.

Τα άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικά εξανθήματα ή άλλες δερματικές αντιδράσεις ή που έχουν συχνά φυσαλίδες από πυρετό ή κρυοπαγήματα μπορεί να παρουσιάσουν κρίση. Εάν έχετε φακίδες, αυτές μπορεί να εξαφανισθούν στη θεραπευθείσα περιοχή.

 

Αντενδείκνυται

Απαγορεύεται σε δέρματα που έχουν δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση, λύκο.

Σε άτομα που κάνουν χρόνια χρήση μακροχρόνιας κορτιζόνης ή ανάλογων φαρμάκων.

 

Μειονεκτήματα της δερμοαπόξεσης

Σε πολύ μικρό ποσοστό έχουν παρατηρηθεί μελαχρωματικές βλάβες μετά τη θεραπεία, γι” αυτό είναι απαραίτητο, ο ασθενής 20 ημέρες πριν τη θεραπεία να χρησιμοποιήσει μια λευκαντική κρέμα.

 


  • 3 Συνεδρίες Δερμοαπόξεσης Dermabrasion

  • 60€ για όλο τον Μάρτιο!!!

  • Αποκλειστικά στην Κόρινθο.

  • Κλείστε ένα ραντεβού σήμερα

 

 

 

 

 

Θεραπείες