Η οζονοθεραπεία είναι μία καινοτόμα θεραπεία που βοηθά εξαιρετικά στην αντιγήρανση και στη γενική υγεία και ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι μία θεραπεία που αναζωογονεί τα κύτταρα επιτυγχάνοντας τη νεανική όψη τους ενώ παράλληλα καταπολεμά και αυτοάνοσα νοσήματα που ταλαιπωρούν πλήθος ασθενών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α.

Η οζονοθεραπεία είναι μία μέθοδος αντιγήρανσης και αναζωογόνησης που είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό και χρησιμοποιείται από πολλά διάσημα πρόσωπα που επιθυμούν να διατηρούν τον οργανισμό τους σε καλή εσωτερική και εξωτερική φυσική κατάσταση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την βασίλισσα Ελισσάβετ της Αγγλίας αλλά και τον οδηγό φόρμουλα 1, Μπαριτσέλλο.

Τι προσφέρει η οζονοθεραπεία;

Οζονοθεραπεία ονομάζουμε την εισαγωγή όζοντος, μείγματος δηλαδή 02 και 03 στον οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο, εξουδετερώνονται οι όξινες ρίζες, δεδομένου ότι το όζον είναι ο ισχυρότερος αντιοξειδωτικός παράγοντας που συναντάται στη φύση. Ταυτόχρονα, βελτιστοποιείται και ο μεταβολισμός μας. Φανταστείτε, ότι η αιμογλομπίνη του αίματος μπορεί να μεταφέρει 1-1,5 μόρια οξυγόνου. Με την θεραπεία της οζονοθεραπείας, στη θέση του οξυγόνου βρίσκουμε 55-60 μόρια όζοντος. Άρα, με αυτόν τον τρόπο ανανεώνουμε ραγδαία και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα εσωτερικά μας όργανα, το δέρμα μας, τους θύλακες των τριχών μας, γενικά όλο τον οργανισμό.

Πώς γίνεται η οζονοθεραπεία;

Η οζονοθεραπεία εφαρμόζεται με 3 τρόπους:

  • Αυτομετάγγιση (μικρή ή μεγάλη) : Με τη χρήση ενός φλεβοκαθετήρα λαμβάνεται μια πολύ μικρή ποσότητα αίματος από τον θεραπευόμενο και εισαγάγεται σε έναν ειδικό σάκο. Σε αυτόν τον ειδικό σάκο, εισαγάγουμε στη συνέχεια, το μείγμα του όζοντος που έχουμε συλλέξει και παράξει μέσω του εξειδικευμένου επιστημονικού μηχανήματος που διαθέτουμε στα ιατρεία του δρ. Γκρίτζαλη σε Κολωνάκι και Κόρινθο . Κατόπιν, επαναεισάγουμε στον οργανισμό του θεραπευόμενου το εμπλουτισμένο με όζον αίμα. Αυτό γίνεται βάσει πρωτοκόλλου ανάλογα με το τί θέλει να επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση. Γίνεται αντιληπτό δε, ότι πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα. Δεν εισάγονται μικρόβια ούτε παρεμβάλλονται άλλοι παράγοντες στη διαδικασία της αυτομετάγγισης. Αυτό, είναι κάτι που την
    καθιστά άκρως ασφαλή και υπεράνω πάσης αμφιβολίας για τυχόν μολύνσεις και έκθεσης του θεραπευόμενου σε κίνδυνο.
  • Έγχυση με σύριγγα : Εγχύνεται στο αίμα το μείγμα όζοντος που είναι επιθυμητό αναλόγως του πρωτοκόλλου και αυτού που επιδιώκουμε να επιτύχουμε. Στα ιατρεία του δρ. Γκρίτζαλη σε Κολωνάκι και Κόρινθο χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος για θεραπεία του δέρματος επομένως η έγχυση λαμβάνει χώρα με υποδόρια ένεση. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται λάμψη, καλύτερη σπαργή (ελαστικότητα-σύσφιξη) και σε κάποιεςπεριοχές επειδή δρα και στο μυ το όζον, μπορούμε να «τεντώσουμε» περιοχές στις οποίες έχει επέλθει χαλαρότητα με τον χρόνο. Τέτοιες περιοχές είναι αυτές του τραχήλου, των παρειών και περιοχές άνω και κάτω των βλεφάρων, ακόμα και του φρυδιού. Σημειώνεται δε και η έγχυση όζοντος στους θύλακες των τριχών της κεφαλής οι οποίοι επανενεργοποιούνται πετυχαίνοντας ένα υγιές τριχωτό κεφαλής. Εκτός της αντιγήρανσης εξασφαλίζουμε και νεανική όψη στη περιοχή στην οποία εφαρμόζεται η οζονοθεραπεία.
  • Τοπική εφαρμογή με ασκούς είτε κώδωνες : Σε αυτή την μέθοδο μέσω ασκών είτε κωδώνων εμπλουτίζουμε περιοχές όπως σοβαρά έλκη στο δέρμα με όζον εξασφαλίζοντας γρηγορότερη επούλωση και θεραπεία.

Συνδυασμός με άλλες θεραπείες

Η θεραπεία της οζονοθεραπείας μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα και με άλλες θεραπείες επιτυγχάνοντας λαμπρά αποτελέσματα νεότητας και αναζωογόνησης. Για παράδειγμα, η θεραπεία του PRP, οι μεσοθεραπείες με υαλουρονικό οξύ ή με κάποιος άλλους παράγοντεςόπως αμινοξέα ή προκολλαγόνο, αν συνδυαστούν με την οζονοθεραπεία, αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα μας που αυξάνει το αποτέλεσμα των άλλων θεραπειών ενώ από μόνο του το όζον είναι ο πιο δυνατός φυσικός αντιγηραντικός και αντιοξειδωτικός παράγοντας.

Αποθεραπεία – Επανάληψη

Έπειτα της πραγματοποίησης της οζονοθεραπείας, ο θεραπευόμενος μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην καθημερινότητά του δίχως κανένα εμπόδιο. Η επανάληψη δε της θεραπείας
κρίνεται βάσει πρωτοκόλλου και ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Ενδεικτικά θα αναφέραμε τις 3 θεραπείες, μία ανά δέκα ημέρες για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Θεραπείες